ÇANTA

STUARD ALTIN Çapraz Çanta

%38 1.299,00 ₺  -  799,00 ₺

STUARD MAVİ Çapraz Çanta

%38 1.299,00 ₺  -  799,00 ₺

STUARD PEMBE Çapraz Çanta

%38 1.299,00 ₺  -  799,00 ₺

STUARD GÜMÜŞ Çapraz Çanta

%38 1.299,00 ₺  -  799,00 ₺

LEGOIRI TABA Çapraz Çanta
1.799,00 ₺
FALZON BEYAZ Omuz Çantası

%50 1.599,00 ₺  -  799,00 ₺

JERENA SİYAH Omuz Çantası
1.299,00 ₺
JERENA BEJ Omuz Çantası
1.299,00 ₺
LERNA SİYAH Omuz Çantası
999,00 ₺
SOLINAS SİYAH Omuz Çantası
999,00 ₺

Çantamızı Seçelim! Ama Nasıl?

Kıyafetinizi özene bezene seçtiniz, büyük bir ustalıkla ayakkabınızı giysinize uydurdunuz, makyajınızı yaptınız, takılarınızı taktınız, parfümünüzü sıktınız ve artık dışarı çıkmaya hazırsınız! Öyle mi gerçekten? Hiç sanmıyoruz! Kombininizi doğru çanta ile tamamlamazsanız bu noktaya verdiğiniz tüm emekler boşa gidebilir. Doğru seçim sizi moda estetiğinin zirvesine taşıyabilirken, yanlış tercih tüm görünümünüzün üzerini acımasızca çizebilir. Bu yüzden çanta seçimine özen göstermek, neyi neyle kullanacağını bilmek, temel bilgilere hâkim olarak günün modasını, trendlerini doğru yorumlamak gerekir. Belki hayatın hızlı akışı içerisinde modada trend hale gelen her yeniliği derinlemesine araştırma imkanı bulamayabiliriz. Ama klasikleri tanırsak, genel geçer prensipler hakkında bilgi sahibi olursak, yenilikleri doğru yorumlayabilir ve kendi tarzımıza doğru bir şekilde ekleme fırsatı bulabiliriz.

Dikkatinizi çektiyse çantadan kıyafetinizin tamamlayıcısı olarak bahsettik. Fonksiyonundan hiç bahsetmedik. İşin özüne inersek, yani çantaların var olma sebebi bakarsak, aslında güzel görünmekten çok daha farklı bir amacı var: Dışarı çıktığımızda ihtiyaç duyduğumuz eşyaları taşımak. Birçok kadının çanta konusunda tuzağa düştüğü nokta tam da burası oluyor. Bayanlar malum dış görünümlerine belki her şeyden daha fazla önem veriyorlar. Giyim dendiğinden bir kadının aklına soğuktan korunmak, ayakkabı dendiğinde ise ayağı korumak gibi faktörler gelmez. Çantada da durum farklı değildir. Birçok kadın sadece modeline, rengine, estetik kriterlerine göre çanta seçebilir. Belki seçtiği çantayı kombinine de uydurur, fakat hayat tarzına, ihtiyacına uyum gösteriyor mu düşünmez. Daha da ötesi her tarzda kadın çantası her kadına uygun değildir. Dolayısı ile bayanlar çanta seçerken sadece moda kurallarını değil, kendi yaşam tarzlarını ve vücut tiplerini de değerlendirmelidir. Yani kadınlar için çanta seçimi çok faktörlü bir düşünme tarzı gerektirir.

Şimdi gelin çanta seçimi ile ilgili temel ipuçlarına bakalım.

Eğer internet üzerinden alışveriş yapıyorsanız ve üzerinizde prova etme şansınız yok ise bazı temel kuralları bilmek size yardımcı olabilir. Eğer ince ve uzunsanız kısa askılı çantalardan uzak durmanız gerekir, çünkü sizi olduğunuzdan da uzun gösterirler. Çantanın boyunun çok uzun olmaması gerekir. Enine doğru geniş çantalar sizin için uygundur. Örneğin portföy çantalar sizin için biçilmiş kafandır. Portföy çantaların sadece abiye kombinlerde kullanıldığını düşünmek bir yanılgıdır. İş hayatında veya günlük hayatta kullanmaya çok uygun portföy çantalar bulmak mümkün.

Minyonsanız çok büyük çantalardan uzak durun. Günlük hayatta belki yanınızda taşımanız gereken eşyaların çokluğu sizi büyük çanta kullanmaya itiyor olabilir, fakat seçim yaparken vücut oranlarınızı da göz önünde bulundurmanız gerekir. Eğer portföy çanta kullanacaksanız çok geniş olanları tercih etmemelisiniz.

Omuz çantası bayanların en çok tercih ettiği çantalar arasında gelir ama çanta karmanızda değişik alternatiflere de yer vermelisiniz. Omuz çantaları her ne kadar pratik ve günlük kullanım için ideal olsa da, sürekli omuz çantası kullanmak omuz sağlığımız için çok da iyi bir fikir değildir. Uzun süre dışarıda kalacağınız ve yanınızda çok eşya taşıyacağınız zaman el çantasısırt çantası gibi farklı alternatifleri de değerlendirmelisiniz. Örneğin bir gün omuz çantası kullanıyorsanız ertesi gün farklı tipte bir çanta kullanarak omuzlarınıza dinlenme fırsatı yaratabilirsiniz. Omuz çantasını kullanırken sık sık omuz değiştirmeyi de unutmayın tabi.

El çantası seçimi yine vücut yapınızla dengede olmalı. Kısa boylu ve minyon kadınlar küçük el çantası kullandıklarında çok daha uzun boylu görünür. Tam tersine, uzun boylu ve daha iri kadınlar küçük el çantaları ile olduklarından çok daha iri gözükürler. Kısa boylular dikdörtgen formunda el çantalarını tercih ederken, ince ve uzun boylular yuvarlak formda olanları kullanmalıdır.

Eğer omuz çantası kullanıyorsanız, askı boyuna ve çantanın nerede durduğuna dikkat etmelisiniz. Çanta vücudunuzun hangi bölümüne denk geliyorsa, o noktaya dikkat çekilecektir. Eğer vücudunuzun belli bölümlerini ön plana çıkarmak istemiyorsanız, çantanızın o bölümlere denk gelmesini önlemelisiniz.

Çanta kullanımı bizim organizasyon yeteneğimizle doğrudan ilintilidir. Kadınlar tedbirli olmayı sever, bu yüzden yanımızda ‘’ne olur ne olmaz’’ mantığı ile gereğinden fazla eşya taşımaya eğilimli olabiliriz. Veya bize sadece bir gün lazım olacak bir eşyayı çantamızda unuttuğumuz için günlerce taşıdığımız olabilir. Bazen çantamızın içinde ne olduğunu tamamen unutabilir, o kalabalığın içinde bize asıl lazım olacak şeyleri bulmakta zorlanabiliriz. Bu yüzden, özellikle günlük hayatta kullanacağımız çantaların çok departmanlı, özel bölümlere sahip olması önemlidir. Tabi çantanın bölümlerine güvenip de yanımıza alacağımız eşyaları abartmamakta fayda var. Sadece birkaç dakikamızı ayırıp, bize o gün neler lazım olacak belirleyip buna göre çantamızın içini sadeleştirebiliriz. Kapının önünde ev anahtarlarımızı aradığımız dakikaları veya çalan telefonu çantamızın içinde bir türlü bulamadığımız için kaçırdığımız çağrıları düşünürsek, bu birkaç dakikalık zaman yatırımının önemini daha iyi kavrayabiliriz.